Sådan siger du dit job op for at rejse rundt i verden

Er du i tvivl om, hvordan du kan sige dit job op for at rejse verden rundt? Trænger du til et liv i eventyr, men føler dig begrænset fra ni til fem? Drømmer du om azurblå himmel, eksotiske steder og nye kulturer, men kan du ikke forestille dig, hvordan du kan udholde det hele?

Dette kan være den artikel, du har ventet på.

At sige sit job op for at rejse verden rundt kan virke som en drøm, men med den rigtige plan og et strejf af mod er det mere overkommeligt, end du tror. Ja, der er regninger at betale og munde at mætte, men hvad nu hvis du kunne gøre det, mens du tilfredsstiller din vandrelyst?

fascineret af? Læs videre, mens jeg taler om, hvordan man gør denne dristige drøm til virkelighed.

Lad mig fortælle lidt om min egen rejse.

Det hele startede ved en skillevej for mig, da jeg var frisk ude af en stressende kandidatuddannelse, skiftede til en verden af ​​teknisk skrivning i tech-industrien, og lige efter jeg mødte Charles.

Lige så meget som at tjene penge var en god afveksling fra livet som sulten studerende, var firmalivet et sjælløst, sjovt liv, hørte jeg. Og selvom jeg ikke helt hadede mit job som teknisk skribent, føltes det ikke helt som at skrive standarddriftsprocedurer og software-wiki’er som at gøre livets drøm til virkelighed.

For at være ærlig havde jeg mindre end seks måneder inde i min nye karriere, og jeg var allerede træt af det.

En dag efter en særlig frustrerende dag og en travl aften med at pendle hjem på Calgary-letbanen, snakkede Charles og jeg.

Pile varevogn og termitter i Australien
Vores pålidelige lastbil er overskredet af en australsk termithøj

Vi havde datet i mindre end fire måneder på dette tidspunkt, men lavede en plan om at rejse verden rundt sammen under den samtale. Jeg ville besøge Sydøstasien, og han ville se Australien, så vi besluttede at kombinere vores rejser med et års rejse til den sydlige halvkugle.

Det ville være mere romantisk at sige, at vi straks sagde vores job op, købte jorden rundt-billetter og tog afsted næste morgen, men sandheden er, at det tog os omkring otte måneder mere at komme ombord på det fly.

Penge var en stor del af det. Ingen vil presse vores vej. Vi sparede penge op til fly, overnatning og leveomkostninger, og jeg var også nødt til at afsætte penge nok til at betale mine studielån af det år, jeg havde planlagt at gå.

Der var også meget at overveje – jeg havde en otte-årig killing, der hed Cosmo, som ikke kunne tage med os, og vi havde begge lejekontrakter, plus så meget mere.

Snorkling i tropiske farvande

Efter 20 år har vi meget mere at gøre med det. I dag bringer vi vores liv helt online, men at komme hertil var en lang proces med en stor risiko.

Dengang, på vores første tur sammen, skulle vi finde ud af det hele fra starten. Det eneste, vi vidste, var, at vi ville sige vores job op og rejse verden rundt, så vi fandt ud af, hvordan vi kunne få det til at ske.

Dette er vores historie, inklusive de hårdt vundne lektioner, vi lærte om at gøre det at rejse verden rundt sammen til en realitet.

Sådan siger du dit job op for at rejse rundt i verden

Fast besluttet på at droppe kæderne på din arbejdsplads for en nomadisk livsstil?

Du spekulerer måske på, hvordan du holder pengene flydende, mens du er på farten. Bare rolig, vi har dækket dig med praktiske råd og en gennemprøvet køreplan, der er designet til at holde dine rejsedrømme i gang, mens du også holder de grundlæggende behov i tankerne.

Lad os dykke ned i nogle af de bedste strategier til at bevare dine rejser, og vise dig, hvordan du ikke kun overlever, men trives, mens du udforsker verden.

Violet Field and Mountains, New Zealand
New Zealand – et af vores sidste stop det første år

Hvorfor vil du rejse?

Helt ærligt er det ikke for alle at sige sit job op for en usikker fremtid.

Er din motivation til at rejse nok til at komme igennem udfordringen med at planlægge en rejse, annoncere dine planer til venner og familie, sige dit job op og faktisk komme på det fly til ukendte dele?

At spørge dig selv, hvorfor du ønsker at rejse, er en god start. Der er potentielt hundredvis af grunde til at rejse, herunder:

 • Oplev nye kulturer og mennesker
 • Lær mere om dig selv og verden omkring dig
 • Lyst til spænding og eventyr
 • Længes efter at være fri fra et kedeligt eller utilfredsstillende liv
 • Ønske om at være frivillig og gøre verden til et bedre sted

Helt ærligt, mit ønske om at rejse var nok en kombination af de fleste af dem.

Ikke helt klar til at holde et år fri? Det er muligt at rejse med et fuldtidsjob ved at udnytte den strategiske fordel ved betalt ferie, lovpligtige feriedage, feriedage, arbejdspendling, sabbatår og lignende.

Mickey og Charles i Sydney, Australien
Besøg smukke Sydney, Australien

Hvor vil du hen og hvor længe?

Heldigvis havde Charles og jeg en ret god idé om, hvor vi ville hen (Sydøstasien og Australien), og hvor længe (generelt).

Når det er sagt, har du måske kun en generel fornemmelse af, at du gerne vil rejse, og har ingen reel idé om, hvor du skal hen. Bare rolig, det er fint!

Dette er den sjove del! Hvis du har rejst før, så tænk lidt over, hvad du nød og ikke nød på dine tidligere ferier.

Brug lidt tid på at læse rejseblogs, browse på sociale medier (pas på, hvis du er mere tiltrukket af strandbilleder eller bybilleder) og læs rejsesektionen på websteder for at se, hvilke destinationer du synes.

Mickey og Charles på en motorcykel i Thailand
At sejle Thailand rundt på motorcykel – måske en ulykke, der venter på at ske

Så tag gerne en tur til dit lokale bibliotek og gennemse rejsesektionen for at se, hvad du synes.

Hvis penge er et problem, vil jeg foreslå at undersøge, hvilke destinationer der er dyrere (både med hensyn til, hvordan du finder de billigste flyrejser, og hvor dine hårdt tjente penge holder længst.

Lande som Thailand, Vietnam, Mexico, Tyrkiet, Indien, Portugal, Marokko, Grækenland og Ecuador er gode steder at starte.

Da vi rejser uafhængigt (det hjalp at have os to, så vi kunne regne med hinanden), tror jeg, at jeg ville tage min første store tur til udlandet med en rejsegruppe, hvis jeg var en solorejsende. Der er så mange gode ture derude!

Hvor meget vil alt dette koste?

Når du ved, hvor du vil hen, og hvor længe, ​​er budgettet den største bekymring for de fleste.

Der er meget at budgettere med, herunder flyrejser, logi, mad og drikke, rejseforsikring, underholdning, aktiviteter, medicinske og personlige behov og betaling af eksisterende gæld.

Vil du tage et dybt økonomisk dyk? Læs vores indlæg om, hvordan du finder ud af, hvor mange penge du skal bruge for at rejse her.

Organiser din økonomi

Når du har et budget for din rejse, er næste skridt at finde ud af præcis, hvordan du skal betale for det hele.

Alle situationer er forskellige, men der er to hovedtrin for de fleste mennesker:

 1. Spar penge til at rejse rundt i verden og/eller
 2. Tjen penge, mens du rejser.

Spar penge for at rejse rundt i verden

På det enkleste kan de fleste tips til at spare penge til rejser koges ned til to råd: skære ned på udgifterne (som de populære drinks) og tjen ekstra penge.

Du skal handle for at spare penge, hvilket normalt ikke er let.

Det er svært at balancere dit ønske om at rejse med smerten ved økonomiske forandringer og afgøre, om juicen er det værd, som det gamle ordsprog siger.

“Køb billetten, tag en tur…og hvis den nogle gange er lidt tungere, end du havde i tankerne, ja…måske sætter du den tilbage i den tvungne bevidsthedsudvidelse: kom ind, kom ud, få tæsk .”

Hunter S. Thompson, Fear and Fainting in Las Vegas (1971)

tweet

At spare penge kan betyde at flytte ind hos forældre eller søskende igen, få værelseskammerater, finde lejere til det ekstra værelse eller en ekstra travlhed eller to. For mig har det største løft til min opsparing været at få et nyt, bedre betalt job i seks måneder, før jeg rejser.

Læs vores artikel om, hvordan du sparer penge på at rejse verden rundt.

Sådan tjener du penge, mens du rejser

Mens jeg arbejdede hårdt for at spare penge, skulle jeg også finde ud af en indtægtskilde hen ad vejen for at få mit budget til at fungere. På grund af min tekniske skrivning og akademiske baggrund får jeg artikler til at redigere artikler, mens jeg er på rejse.

Charles valgte at få et arbejdsferievisum til Australien. Han arbejdede på at afmontere et drivhus for at tjene penge, hvilket gav ham ekstra penge, samt nogle foruroligende historier om ulveedderkopper at dele.

En bærbar computer under en halmparaply i Victoria House Belize

Der er masser af muligheder for at tjene penge, mens du rejser. . Her er et par ideer til at komme i gang

 • Har et arbejdsferievisum (tilgængeligt i lande som Canada og Australien, og generelt for yngre ansøgere i alderen 18-30 år, med nogle undtagelser).
 • Undervisning i engelsk i udlandet
 • Konverter dit nuværende job til en fjernstilling
 • Tilmeld dig et websted, som folk kan gøre Køb college essays
 • Lær en færdighed som at klippe hår eller massere andre rejsende
 • Tjek online gig-jobs på websteder som Virtual Vocations eller Upwork

Det er svært, men hvis du er heldig, kan du måske endda blive frivillig i udlandet både billigt eller gratis.

Vil du vide mere? Tjek disse artikler:

Vælg din afrejsedato

Når du har sorteret din destination og dine opsparinger, burde du have en ret god idé om, hvornår du skal tage afsted på din store rejse.

Nu er det tid til at indstille din destinationsdato, markere den i din kalender og finde ud af de sidste detaljer som (endelig!) at forlade dit job, købe din billet og de sidste forberedelser.

Er en handelsuddannelse det værd?

Beslut hvornår du skal stoppe

Efter alt dette skal du være klar til at beslutte, hvornår du skal forlade dit job. endelig!

Der er meget at overveje her. For at komme i gang skal du finde ud af, om der er lovkrav om, hvor meget varsel du skal give, før du forlader dit job. To ugers varsel er standard i Canada og USA, men din situation kan være anderledes.

Vil du bruge din arbejdsgiver som reference? Overvej måske at give mere end to ugers varsel for at bevare deres gode side.

Hvis du bare vil tage på ferie og vende tilbage til dit nuværende job, når du er færdig med at rejse, er det nok værd at investere lidt ekstra tid i at gøre din exit så smidig som muligt.

Hvis dette er noget, du vil gøre, så kom ind i det tidligt. Mange virksomheder har udokumenterede udvidede fraværsregler. Selvom du ikke får løn, mens du er væk, kan det betyde, at det er nemmere for dig at komme hjem, velvidende at der venter en fast lønseddel på dig, hvis du har brug for penge eller endda bare en midlertidig pause i rejsen.

Forbered dig på dit fly

Desværre er der stadig meget at gøre nu, hvor du har udarbejdet dit budget, hvornår du rejser, og hvor og hvornår du skal rejse.

Her er nogle af de vigtigste ting, du skal gøre for at blive klar:

Køb billetten. Tag turen.

Efter alt det er det tid til at dykke ned og få det til at ske.

Som Hunter S. Thompson sagde, “Køb billetten. Tag turen.

De sidste ting, jeg gjorde, før vi lettede på vores første store flyvning, var i denne rækkefølge:

 • Køb vores flybilletter
 • Reserveret vores første uges ophold, og
 • Jeg sagde mit job op.

Det ville give en bedre historie, hvis min chef var ked af min opsigelse, men han var ikke ked af det hele. Jeg tror, ​​han mumlede.”godt for digPå et tidspunkt var det dog stort set omfanget af hans reaktion.

På den sidste arbejdsdag afleverede jeg mit ID, sagde farvel og gik ud af døren.

Da jeg gik hen til min bil, indså jeg noget.

Ingen på mit arbejde bekymrer sig virkelig om mine planer. Jeg ville komme overens med dem alle, men vi var ikke særlig gode venner uden for kontoret. Min tur kunne få kontoret til at pludre i en uge eller to, men så ville de glemme alt om mig.

Alene det var grund nok til, at jeg aldrig fortrød, at jeg sagde mit job op for at rejse verden rundt.

Ægteskab i New Zealand Kapitea jernbanespor
Vi blev gift i New Zealand!

Leave a Comment