De bedste dagsture fra Isabella Island, Galapagos

Nogle af vores families mest mindeværdige oplevelser var på dagsture fra Isabella Island på Galapagos-øerne. Vi var kun på Isabella Island i fire dage, men dette besøg er fortsat et af vores foretrukne rejseminder!

Galapagos-øerne, ud for Ecuadors kyst, har nogle af de mest unikke arter på planeten og tilbyder nogle af de bedste dagsture med vilde dyr overalt. Læg dertil de smukke strande, tropiske vejr og venlige lokale, og du har en destination, der er værd at udforske.

Mickey og børnene er på båden på en dagstur fra Isabella Island

Uanset om du tager på en dagstur til en af ​​de 18 øer i den vulkanske øgruppe, eller håber på at tage på et mere luksuriøst krydstogt, Ture til Galapagos-øerneDu er sikker på at støde på en masse dyreliv.

Galapagos-øerne er hjemsted for udryddelsestruede kæmpeskildpadder, lavasten-elskende terrestriske leguaner og deres brødre, havdykkende havleguaner, plus tonsvis af havskildpadder, søløver og endda tropiske pingviner. Marineleguanen er en leguanart, der kun findes på Galapagos-øerne, og den er unik blandt moderne firben ved, at den finder føde under havets overflade.

Isabella Island strand med marine leguaner

Nogle af de mest naturskønne dagsture, du kan tage på Galapagos-øerne, stammer fra Isabella-øen. Vi var så heldige at tilbringe noget tid der og opleve de bedste dagsture fra Isabella Island, Galapagos for os selv.

En kort historie om Isabella Island

Isabela Island (også kaldet Isabella Island) er den største af Galapagos (den er faktisk større end alle de andre 17 øer tilsammen!), men alligevel er Puerto Villamil (den største landsby på øen) den mindste af de tre vigtigste bosættelser på øen . Galapagos.

Det er hurtigt og nemt at komme rundt i byen på de sandede gader, og det er en afslappet, næsten ø-stemning. At sige, at byen er lige så unik som de mennesker og dyr, der bor der, er en underdrivelse, og vi mødte nogle virkelig søde mennesker der.

Pige fra Isabella Island på en bænk nær en marineleguan

Isabella Island skræver over ækvator og blev, ligesom andre i øgruppen, dannet af lava og vulkanisme for omkring en million år siden. Som et resultat heraf har Galapagos stadig megen vulkansk aktivitet og er blandt en af ​​de mest aktive vulkanøer i verden. Næsten al den vulkanske aktivitet finder sted omkring den uberørte nordlige del af øen, men det giver stadig en fantastisk udflugt.

Uanset om du tager på en af ​​de mange ture eller tager på egen hånd, er der så meget at lave for et så søvnigt sted. Ligesom de fleste af Galapagos-øerne, vil du se søløver og havleguaner overalt, hvor du ser, såvel som de yndige fregatfugle, der svæver over hovedet. I øens vådområder kan du se lyserøde flamingoer, pæle, og Darwins berømte finker, som hjalp ham med at danne sin evolutionsteori, findes nær land og hav.

Under vandet kan du se nogle af de største koncentrationer af hammerhajer i verden samt masser af havskildpadder, rokker, manta rokker og havheste. Hvis du tager på snorkling, er der en god chance for, at du får besøg af en nysgerrig søløve og, hvis du er heldig, verdens eneste tropiske pingvin, Galapagos-pingvinen.

Dagsture fra Isabella Island

Nogle af de mere populære dagsture fra Isabella Island inkluderer:

En dagstur til Los Tuneles

Vores foretrukne dagstur fra en af ​​Galapagos-øerne, dagsturen til Los Tuniles var fantastisk!

Isabella los Toñelles Island Girl, lavabuer og kaktusser

Den dag, vi tog til Los Tuneles, snorklede vi med næsten et dusin havskildpadder, svømmede med revhajer og søløver og så også en havhest og et par rokker tæt på.

Isabela Los Tunnels Seahorse Island

Vi gik også hen over smuldrende lavatunneller og var tæt på at overvære parringsdansen af ​​et par blåfodede boobys.

Isabella Los Tunelles Island Blåbenede Boobies
blå bryster

Et af mine højdepunkter var at sidde på en af ​​alkoverne i lavabuerne og se havskildpadder navigere de lavvandede kanaler i Los Tuneles nedenfor for at nå den varmere lagune for natten.

Nogle gange passerede de inden for et par meter fra os, og vandet var krystalklart.

Isabella los Toñelles havskildpaddeø

Sierra Negra vulkan

Det næststørste aktive krater i verden, Sierra Negra, er mere end 10 kilometer i diameter. Sierra Negra dagsture tager dig op og rundt om kanten og giver dig en fantastisk udsigt over vulkanen og de omkringliggende øer.

Forvent at være varm og træt efter at have vandret 16 km, men alle vi talte med sagde, at det var det værd alene for udsigten. Turen tager omkring fire til fem timer, hvilket normalt inkluderer ture til Volcan Chico, som er omkring en time væk, hvor du kan se fumaroler (gasventiler) og parasitoide kratere (en ikke-vulkan hovedkegle) tæt på.

Blåhajer

Tintoreras er en række små øer beliggende lige overfor Puerto Villamil.

Turen består normalt af en lille båd, der tager fem minutter at krydse en lavvandet bugt og køre langsomt langs kysten, så du kan se Galapagos-pingviner (verdens eneste tropiske pingvin) og blåfodede boobies (sjove fugle med blåfodede fødder og en ekstravagant parringsdans) tæt på.

Marineleguan på Isabella Island i sandet (3 af 25)

Mens du er på tur, har du også mulighed for at snorkle mellem øerne. Mens du snorkler, kan du se alt fra små revhajer til rokker til havskildpadder og nysgerrige søløver.

Når du har afsluttet din snorkling, vil du krydse over til en af ​​øerne, hvor du går fra båden og går om bord på en kort sti, der fører dig til et område fyldt med søløver og en vandgyde fuld af hvilende hajer.

råd! Hvis du ønsker det, kan du også sejle i kajak til Tintoreras som en del af en gruppe. Det er en lidt lignende tur som ovenstående, men du ender ikke med at rejse ned langs kysten, som du ville med båd. Det hyggeligste er, at hvis du finder Galapagos-pingviner (og de bevæger sig meget på bestemte årstider), kan du generelt komme lidt tættere på dem.

perleskall

Concha de Perla er som en kæmpe naturlig pool lukket af fra havet. Det er ved siden af ​​de vigtigste ø-dokker. For at komme til det, se efter et skilt til venstre, mens du går mod vandet.

Efter et minuts gang ad en lang trægang, kommer du til et lille dæk med udsigt over bugten. Der er ikke mange siddepladser, men et par trapper fører ned til vandet, og Concha de Perla er et fantastisk sted at svømme og snorkle.

Isabela Island, Concha de Perla Gå gennem mangroverne

For at komme til byens fortove eller strandpromenaden skal du gå østpå ud af byen. Havnen kan nås på cirka 10 minutter. Det kan blive meget varmt om eftermiddagen, så det kan være klogt at snuppe en taxa for et par kroner.

Hver gang vi gik til Concha de Perla så vi hajer, havskildpadder, rokker og fiskestimer. Langs kanterne så vi havleguaner hænge ude i grene, der hang lavt over vandet bare i solskin, samt søløver strejfe omkring. Formodentlig er det ikke ualmindeligt at se Galapagos-pingviner der fra tid til anden.

til advarsel: Der er ikke noget strandområde i Concha de Perla, og vandet er dybt, så det er ikke fantastisk for børn, medmindre de er stærke svømmere. Bemærk også, at når tidevandet stiger og falder, kan det skabe en strøm langs yderkanterne, så sørg for at du er en stærk svømmer eller bære finner, hvis du går for langt. Da det er så dybt, at du ikke vil se meget i midten, vil du gerne beholde kanterne alligevel.

Kæmpeskildpaddeavlscenter

Nationalparken driver Giant Tortoise Breeding Center på Isabella Island, hvor kæmpeskildpadder opdrættes fra æg til teenageårene, før de slippes ud i højlandet, og er deres naturlige habitat på øen.

Skildpaddeavlscentret er fantastisk til børn, og der er et godt oversættelsesrum. For at komme til det, kan du bare gå til stranden eller gå op ad hovedvejen i den modsatte retning fra byens havn og dreje til højre ind på strandpromenaden efter Iguana Crossing. Det er en dejlig 30 minutters gang fra byen eller omkring 5 minutter med taxa.

Flamingos sø

Vest for Puerto Villamil er der mange brak- og braklaguner, der er hjemsted for en imponerende variation af kyst- og havfugle. Her kan besøgende også finde den største koncentration af flamingoer på Galapagos-øerne.

Isabella Island Flamingoer Lake Isabella Island

Stien til Flamingo Lake er kun to meter fra stranden og starter lige efter Iguana Crossing Hotel. Du kan besøge skildpaddeavlscentret på samme tid, fordi det bruger samme sti.

mur af tårer

The Wall of Tears på Isabella Island har en rig historie med noget rystende detaljer. Dens spids var en stor mur lavet af lavasten midt i ingenting, bygget af fanger i slutningen af ​​1940’erne og begyndelsen af ​​1950’erne som et hidtil uset stort arbejdsprojekt.

The Wall of Tears ligger fem kilometer fra Puerto Villamil og giver en fantastisk tur tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen. For at komme hurtigere dertil kan du leje en cykel i byen, som giver dig mulighed for at køre på velpublicerede naturstier, der også vil føre til laguner og nogle fantastiske udsigtspunkter samt nogle smukke afsondrede strande.

Isabella Island søløver på en bænk

vådområder

Isabela Island er også hjemsted for vådområder, der ligger lige uden for Puerto Villamil. Vådområdet består af saltvandslaguner og mangrovesumpe og er hjemsted for en række unikke endemiske fuglearter såsom almindelige stylter, hvidfugle, hvidkindede og langkindede. Du kan besøge vådområderne til fods, via en sti, der skærer gennem moserne.

Du kan lide:

Leave a Comment